Tips #16 - Poteten, hva er galt med den? (nevergiveupbyberit) hits

Tips #16 - Poteten, hva er galt med den?

De lærde strides om hvorvidt man skal spise poteter eller ikke. Jeg mener at man godt kan gjøre det, andre mener at man ikke kan det. I dag skal jeg fortelle dere hvorfor jeg synes det er ok å ha med potet i kostholdet mitt.

 

For noen dager siden var det er fitnessblogger som skrev at man ikke får muskler av å spise poteter. Det er forsåvidt sant, den er ikke akkurat rik på proteiner så man bygger ikke direkte muskler av å spise potet. Men om dere tar en nærmere titt på innlegget jeg linker opp vil dere se at dette innlegget kun er reklame for sponsoren til denne fitnessbloggeren. Han er nemlig sponset av en av Norges ledende aktører innenfor kosttilskudd. Så det blir litt "far out" å legge ut om poteter når meningen egentlig er å reklamere for kosttilskudd. 
 

Karbohydrater

Hovedfunksjonen til karbohydrater er at de er energi givende. Altså de er med på å gi kroppen energi, på samme måte som fett. Noen bruker utelukkende fett som energikilde, noen bytter på. For enkelte fungerer det best uten karbohydrater, for andre går ikke det. Det er mange matvarer som inneholder karbohydrater, og en del av disse har høyt innhold av kalorier. Sukker for eksempel har masse kalorier i seg og det skal man ikke ha for mye av. 

Jeg forsøker å få i meg det meste av karbohydratene jeg spiser via frukt og bær, fordi jeg syns det smaker bedre enn andre karbohydratkilder. 

 

Tilbake til poteten...

Potet inneholder karbohydrater. Og med mindre man gå på LCHF(Low Carb - High Fat) diett så skal man faktisk ha i seg litt karbohydrater daglig. 


Bildet er lånt fra annesmatogvin.com

 

Velger potet framfor ris

Hvis jeg skal spise et varmt måltid og må ha me den karbohydratkilde spiser jeg poteter framfor for eksempel ris, som er den mest "vanlige" ingrediensen i en diett. Grunnen til at jeg spiser poteter er at man faktisk kan spise ganske mye mer potet enn for eksempel ris.

 

 

På ca 30 gram med ris får man 140 gram potet (grovt regnet). Karbohydratinnholdet i poteten er også mindre. 

 


På bildet over står kalorier regnet ut først, så  karbohydrater,
så protein og til slutt fett.

 

Mens folk flest går rundt og er redde for å få i seg potet grunnet diverse skremselspropaganda fra forskjellige medier, spiser jeg denne med god samvittighet. Så kan fitness diett folk og fitnessbloggere si hva de vil. Det bryr meg midt opp der sola aldri skinner!!

 

Bra trykk på trening

Det er nok mest gutter og kanskje noen få jenter som er opptatt av akkurat det. Om man spiser potet i måltidet før trening får man sykt bra trykk i muskulaturen under økta, det er litt morsomt for oss som har interesse av det! 

 

Sponsorer

Når det er sagt så har jeg ingen ting i mot at folk er sponset, det er det mange bloggere lever av. Det var ikke det som var poenget med denne bloggen. Poenget var å skrive om poteten. Og å si i fra til denne bloggeren at han burde ha brukt "litt" mer tid på det overnevnte blogginnlegget, på den måten ville det virket litt mer troverdig. Og når det kommer til overnevnte fitnessblogger sin sponsor, som er Proteinfabrikken, har jeg ingenting vondt å si om de. Jeg kjøper noe av kostilskuddet mitt fra de og er veldig fornøyd!

 

Spiser du potet?

Hvorfor/hvorfor ikke? 

 

XOXO

 

#kosthold #trening #fitness #mat #potet #treningsblogg #satselixia #grønnsaker #blogg

 

Info om karbohydrater er hentet fra : https://sml.snl.no/karbohydrater

  Flg meg gjerne p instagram:
  @nevergiveupbyb

  @nevergiveupbyb

   

   



  Image and video hosting by TinyPic



 • 17.02.2016 kl.20:25 i Kosthold
 • n kommentar



n kommentar

Karina

17.02.2016 kl.22:09

Ja! Potet er godt, og vi bruker potet like ofte som andre karbohydrater til maten :)

Skriv en ny kommentar

nevergiveupbyb

nevergiveupbyb

36, Oslo

Jeg er over gjennomsnittet interessert i trening og lever en sunn livsstil med fokus p kosthold. Jeg er bestemt og har meninger som ikke alltid er helt politisk korrekte, som jeg kan finne p dele enten fordi jeg nsker f det ut eller fordi jeg nsker skape debatt rundt noe. Noen vil reagere , noen vil fle seg truffet (kanskje berettiget, kanskje ikke og andre vil vre endog. Slik vil det alltid vre! Jeg har en fantastisk snn p snart ni r som bor store deler av tiden med meg. Jeg har en mann som alltid er der for meg og som sttter meg i mine mange tidvis spr innfall, noe jeg setter utrolig pris p! Takk Frode, du er SUPER! Jeg er personlig trener, kostholdsveileder og instruktr. Deg har lang fartstid i bransjen og har gjennom renes lp tilegnet meg mye kunnskap. Jeg deler den gjerne, men det er kanskje ikke alltid du fr hre det DU nsker! I tillegg til det overstende holder jeg p med en mastegrad i aktivitet og bevegelse ved NTNU. Flg gjerne meg, mine tidvis frekke innlegg og min aktive hverdag. Det er jeg som privatperson som har opprettet denne bloggen. Det jeg skriver her er mine meningen og har ikke noe som helst gjre med jobben min eller med mot samarbeid til mine samarbeidspartnere. Til distributrer av FOREVER LIVING, jeg har allerede min egen kontakt p disse produktene!

Kategorier

Arkiv