Tips #19 - ALLE ER SKAPT FOR Å VÆRE SLANKE OG SUNNE! (nevergiveupbyberit) hits

Tips #19 - ALLE ER SKAPT FOR Å VÆRE SLANKE OG SUNNE!

Mange sliter med å gå ned i vekt og kanskje enda flere sliter mye mer med å gå ned de siste ekstra kiloene som skal til for å nå sin idealvekt. De er antakeligvis det man kan kalle dårlig opplyst eller evt. uvitende om hvilke matvarer som er bra for kroppen. En del matvarer kan faktisk gjøre deg direkte FEIT, finn ut hvordan kroppen kan reagere på de forskjellige matvarene! 

 

"Jeg spiser jo sunt, hvorfor går jeg ikke ned i vekt?"

Det er et vanlig spørsmål jeg ofte får. Jeg pleier å be kunder skrive ned hva de spiser i løpet av en uke og da er det mye som ikke burde vært med i et daglig kosthold som dukker opp i loggen.  

Matvarene man velger bestemmer om du skal gå ned i vekt eller forbli feit.

Det er en del matvarer folk inntar og gjerne har i sitt daglige kosthold som er mer fetende enn det man tror. En del av disse er også dirkete helseskadelige på en eller annen måte. Jeg skal framover skrive litt om disse matvarene slik at dere, som fortsatt ikke er det, kan bil bedre opplyst om hva som er bra og ikke bra for dere å spise. 

Dette innlegget er ikke skrevet som en formaning til overvektige om at de må gjøre helomvending på kostholdet sitt og droppe mange matvarer de liker å spise i hverdagen. Det å unngå noen få av de eller spise de til riktig tid vil faktisk hjelpe veldig. Det med å spise riktig mat til riktig tid skal jeg skrive mer om i et annet innlegg. 

Når man følger dietter, som lover hurtig vektnedgang, må man ofte utelate ting man liker å spise dette gjør risikoen for å sprekke MYE større. I tillegg har dietter, som lover hurtig vektnedgang, ofte for lite mat i forholdet til det man faktisk trenger. 


Bilde fra fotoshoot i desember med Kent Krogseng, book time hos Kent HER HER HER

Alle er skapt for å være slanke og sunne

Alle menneskekropper er skapt for å være friske, sunne og slanke. Det å skylde på genetikk eller andre ting er bare tullprat, de fleste feite folk er overvektige på grunn av at de spiser feil sammensatt mat til feil tid og i tillegg spiser de gjerne mer enn det kroppen deres faktisk trenger. Det finnes selvsagt folk som legger på seg på grunn av medisiner eller sykdommer etc. men dette er som regel væske man legger på seg. Legger man på seg mye fett spiser man feil, ferdig med det. 

Om man spiser mat som "surrer til" hormonbalansen, forhøyer eller senker blodsukkeret ofte eller som tetter igjen arteriene vil kroppen takke deg ved å legge på seg.

Gi kroppen din den næringen den trenger, ikke mer eller mindre

Om man gir kroppen næringen den trenger via et rett sammensatt kosthold vil den sakte men sikkert justere seg ned til sin idealvekt. I tillegg til vektreduksjon vil man som en bonus få: 

- Mer energi

- Man blir mer motivert

-Bedre hukommelse

- Bedre hud

- Bedre humør

- Økt sexlyst

- I mange tilfeller bedre selvtillit og selvfølelse

- Mindre søtsug

 

Folk bommer på hva som er sunt

Den første matvaren er en ting flere hundretusen nordmenn har på frokostbordet sitt hver dag. Mange inntar nok også dette til lunsj og mest sannsynlig til kvelds også. 

Reklamene forteller for eksempel at dette er en fin ting å starte dagen med, at det er sunt og at dette er noe man bør ha med i sitt daglige kosthold. Det er forståelig at en produsent reklamerer for at produktene deres er sunne fordi folk flest ønsker å være sunne og produsentene vil selvsagt selge produktene sine.

 

Synderen er en en drikk de fleste tror er supersunn, nemlig konsentrert jus.

Du lurer kanskje på hva som er usunt med jus? For jus er vel bare frukt? Og frukt er vel sunt? Eller?

Se etter om det står konsentrat/consentrated på pakken før du kjøper den. 

Når konsentrat av jus lages fjernes ofte fiber og andre sunne næringstoffer i prosessen, det man da sitter igjen med er sukker og vann. Det som skjer når man inntar overdrevent store mengder sukker er at blodsukkeret stiger og dermed også insulinnivåene. 

 

Setter kroppen i fettlagringsmodus

Blodsukkeret påvirkes av insulin, har man høyt blodsukker stiger insulinnivåene og dette kan gjøre at man lagrer fett (fettlagringsmodus). Derfor kan man kanskje driste seg til å kalle insulin for et fettlagringshormon!?

Har man lavt blodsukker går kroppenogså i en slags lagringsmodus, den vil da lagre alt man spiser og omgjøre dette til fett, så man er rett og slett i man vil da rett og slett befine seg i fettlagringsmodus. 

Det jeg skal fram til er at hverken lavt eller høyt blodsukker er bra for kroppen om man ønsker vektreduskjon. Det er generelt ikke bra for kroppen, men det skal jeg ikke gå inn på nå. Det beste er vil derfor være å holde blodsukkeret stabilt, noe man blant annet kan gjøre ved å innta riktig sammensatte måltider til riktig tid

 

Dårlig avgjørlse å starte dagen med jus..

Konsentert jus inneholder i veldig mange tilfeller mer sukker enn brus. Det å innta så store mengder sukker tidlig om morgenen når blodsukkeret hos mange ofte er ganske lavt gjør at man får en ekstrem "peak" i blodsukkeret og setter dermed kroppen i fettlagringsmodus. 

Sukker generelt er faktisk noe av det verste man kan få i seg og det finnes ikke bare i jus, men i masse annen halvfabbrikert mat. Produsentene kamuflerer ofte sukkerinnholdet med andre mer fancy sukertyper slilk at man skal bli "lurt" til å tro at produktene deres er sunne.

Disse "navnene" kan du se etter på innholdsfortengelsen om du ønsker å unngå sukker i kostholdet ditt:
Fruktose, maissirup, dextran, dekstrose og fruktjus konsentrat.  

 

Vil du lese flere kostholdsrelaterte innlegg fra meg kan du gjøre det ved å trykke HER HER HER Her kommer jeg også til å legge de neste innleggene i denne serien.

XOXO <3 

Ha en fin kveld videre <3

#mat #kosthold #slanking #trening #blogg #treningsblogg #fitness 

Noen bilder er lånt fra Google

  Følg meg gjerne på instagram:
  @nevergiveupbyb

  @nevergiveupbyb

   

     Image and video hosting by TinyPic • 21.02.2016 kl.21:45 i Kosthold
 • 20 kommentarer

 •  20 kommentarer

Gunn Berit Sandvik

22.02.2016 kl.09:02

Du er veltrent men beina virker altfor kraftige,ikke pent

nevergiveupbyb

22.02.2016 kl.20:06

Gunn Berit Sandvik: Fint at du legger merke til de små detaljene, et bevis på at du bruker tid på bloggen min! Det setter jeg pris på, tusen takk :) Sleng opp et bilde av dine lår så kan jeg se om de holder mål (etter min målestokk vel og merke) !

Ha en fin kveld videre!

normaldude

22.02.2016 kl.11:08

Du vet ikke hva du prater om. Dessverre er det slik at noen blir feitere av sykdommer og genetikk. Det er ikke slik som du sier at alle er skapt for å være slanke og sunne, og akkurat slik er det med hjernekapasiteten til enkelte (du er en av de tydeligvis) også. Du er en av de jeg oppfatter som "dum og deilig". Fin å se på, men ingen hjemme...

nevergiveupbyb

22.02.2016 kl.20:10

normaldude: Har du i det store og hele lest hva jeg skriver om? Om man har genetikk eller blir syk som igjen resulterer til at man blir FEIT så må man faktisk tilpasse kostholdet sitt deretter. Jeg snakker av erfaring. Genetikken min er (dessverre) slik at jeg legger fort på meg, ergo jeg må passe på hva jeg dytter i meg for å ikke bli feit!! Jeg skal lage et oppfølgings innlegg på akkurat dette. Det virker ikke som du er spesielt opplyst innenfor dette temaet! Synd at du ikke turte å legge igjen epost adressen din, kjipt at du ikke får lest svaret mitt ;)

DeShawn

22.02.2016 kl.12:03

du ser feit ut selv kjære

nevergiveupbyb

22.02.2016 kl.20:11

DeShawn: Smaken er som baken, delt. Og takk gud for det! Send meg et bilde av deg selv, hvis du tør så skal vi se hvem som ler sist ;)

Takk for at du besøkte bloggen min!

Ha en fin kveld videre!

Lill

22.02.2016 kl.17:30

Den kommentaren her over syns jeg ingeting om. For det første er det noen hjemme her og for det andre...hvorfor skylder alle overvektige på sykdom og genetikk. Er det noe fakta på dette? Mangen blogger som har tatt opp dette tema om at mat og vekt hører sammen. De kommentarene som går igjen er ...vi er tykke fordi vi er syke eller genetisk disponert.

Jeg forstår ikke helt?

nevergiveupbyb

22.02.2016 kl.20:13

Lill: Takk :) Godt noen av oss skjønner hva som er greia i alle fall! Det er greit å ha noe å skylde på når man ser ut som en stranda hval :) Det handler om selvinnsikt, de greier ikke å se at det er de selv som må gjøre noe med problemet uansett hva unnskyldningen deres er...

Ha en fin kveld videre!

Kjell Tore Holm

22.02.2016 kl.18:22

Er så sinnssykt enig!Alle kan endre seg via riktig kosthold!Er du litt kjukk og feit.Evt syk pga medisiner. Lagt på deg pga av medisin.Eller bare lagt på deg pga feil kosthold lite eller ingen form for aktiviteter. Har man riktig kosthold så går man ned i vekt! Trening regelmessig med riktig kosthold er det som skal til. Ferdig med det! Det med genetikk er også veldig enkelt. I 99 %av tilfellene er det kosthold som styrer om man blir kjukk og feit..

Tilpasning av kostholdet når man blir lett kjukk er da enda viktigere..

nevergiveupbyb

22.02.2016 kl.20:14

Kjell Tore Holm: Det er veldig sant, synd så mange gjemmer seg bak dårlige unnskyldninger! :D

Ha en fin kveld videre!

Ida

22.02.2016 kl.22:03

Litt vanskelig tema det der, men mye er jeg enig i og noe er jeg uenig i.

Vil nok si at genetikk spiller en rolle for noen. Som om man får lavere stoffskifte, vedkommende kan gå flere år uten å merke noe og går derfor ikke til lege å får dette bekreftet og behandlet. Dette vet jeg mye om pga av min mor som har lavt stoffskifte. Hun gikk vel i overkant av et år uten noe mistanke og spiste variert og sunt i tillegg til å mosjonere hver dag. Altså hun var like sunn som hun alltid har vært, men plutselig la hun på seg enormt og ingen kunne forstå noe. Hun begynte å trappe ned på kalorier til rundt 1500kcal per dag i tillegg til ca 1 times trening fire dager i uker og gåturer de dagene hun ikke trente. Når hun endelig fikk bekreftet dette av lege og fikk behandling, begynte hun å gå ned i vekt uten noe problem!

Men det er nok mange som skylder på at man har "arvet det fra foreldrene", det eneste man arver er dårlig vaner ;-)

Jeg synes forresten at du hadde fine lår jeg i motsetning til "chicken legs" above! haha :-D

nevergiveupbyb

23.02.2016 kl.11:00

Ida: Ja du har rett. Om man plutselig legger på seg uten at man spiser ekstra feks pga en sykdom man ikke vet at man har er det klart at man ikke kan noe for det! Det er når man bruker sykdommen som en unnskyldning for å forbli overvektig jeg mener at man ikke burde klage! :D

Ja dårlige vaner er dessverre noe man arver, det har ingen ting med genetikk å gjøre :D

"chicken-legs" ha ha h.. Jeg går for veltrente lår framfor "thig-gap" eller hva det heter!

Ha en fin dag videre <3

Tommy Iversen

23.02.2016 kl.10:13

Herregud for noen ufyselige kommentarer! Tenker du traff noen såre punkter på dette innlegget, Berit 👊 Og hey, du ser fab ut - Ikke ta til deg drittet deres (Kjenner jeg deg rett så gjør du ikke det heller) 😊

Helt enig i hele "artikkelen"! Vi er ALLE skapt for en sunn og frisk kropp 👍 Ser jo de på Slankekrigen med MANGE ekstra kilo og ulike bindende sykdommer sier seg helt enig i det og. Med andre ord, ingen unnskyldning 😉 Stå på, Berit! 👏

nevergiveupbyb

23.02.2016 kl.11:01

Tommy Iversen: Joda, det er jo alltids noen som må lire av seg litt dritt. Men du vet, det er som oftest fordi de føler seg truffet. Så da greide jeg med min tekst å vekke noe i de det gjelder. Null stress for min del. Dagens høydare er jo å lese slike kommentarer, vi har det alltid like gøy når vi går gjennom kommentarer!!

Håper alt er bra med deg Tommy!

Ha en fin dag videre og takk for at du fortsatt følger! :)

Tonje Teig

23.02.2016 kl.12:18

Bra skrevet! Trening og mat kan du^^

Du ser flott, sunn og sterk :)

nevergiveupbyb

23.02.2016 kl.13:15

Tonje Teig: Tusen tusen takk :D

Ha en fin dag videre! :)

Jennie

29.02.2016 kl.07:24

Ja, huff for noen ekle kommentarer du har fått litt lenger opp. Skjønner ikke at voksne mennesker klarer å lire av seg denslegs! Blir helt sjokkert... Du ser jo uansett kjempe bra ut, men det vet du jo sikkert allerede. Og helt enig i det du skriver. Vekt handler bare om kalorier inn, kalorier ut (nesten hvertfall). Selv om noen kropper kanskje trives bedre på en litt høyere fettprosent enn andre. Men overvektig er det ingen som er skapt for å være.. Ha en god dag :-)

nevergiveupbyb

13.03.2016 kl.16:35

Jennie: He he.. Jeg tar meg ikke spesielt nær av disse kommentarene heldigvis. Men takk for støtten uansett :) Du har rett, noen trives med litt mer i fett%, men samtidig er det ikke helsemessig forsvarlig å tillate seg å bli overvektig.

Marie<3

17.07.2016 kl.10:36

Nå har jeg lest igjennom mye her og dette var en godt opplyst blogg:) jeg har lagt på meg 8 kg det siste året. Og selv om det er en livssituasjon som er årsaken........TIL AT JEG SPISTE SOM EN GRIS, er det ikke livssituasjonen som gjorde meg feit, men maten! Jeg er enig i hva du skriver, at det er ens eget ansvar. Så jeg får bare fortsette med jobben om å komme meg ned igjen!! Takk for inspo

nevergiveupbyb

23.01.2018 kl.01:21

Jeg har en siste tiden jobbet intenst for å åpne eget treningssenter. Tusen takk for hyggelig kommentar ?? kan jeg friste med å delta i en challenge?

Det er jeg sin står bak denne og motivet er at jeg vil dette like mye som de der ute!

Du kan lese mer her www.fitnessmafia.no/fitbyfitnessmafia-12-ukers-gratis-challenge

Skriv en ny kommentar

nevergiveupbyb

nevergiveupbyb

36, Oslo

Jeg er over gjennomsnittet interessert i trening og lever en sunn livsstil med fokus på kosthold. Jeg er bestemt og har meninger som ikke alltid er helt politisk korrekte, som jeg kan finne på å dele enten fordi jeg ønsker å få det ut eller fordi jeg ønsker å skape debatt rundt noe. Noen vil reagere , noen vil føle seg truffet (kanskje berettiget, kanskje ikke og andre vil være endog. Slik vil det alltid være! Jeg har en fantastisk sønn på snart ni år som bor store deler av tiden med meg. Jeg har en mann som alltid er der for meg og som støtter meg i mine mange tidvis sprø innfall, noe jeg setter utrolig pris på! Takk Frode, du er SUPER! Jeg er personlig trener, kostholdsveileder og instruktør. Deg har lang fartstid i bransjen og har gjennom årenes løp tilegnet meg mye kunnskap. Jeg deler den gjerne, men det er kanskje ikke alltid du får høre det DU ønsker! I tillegg til det overstående holder jeg på med en mastegrad i aktivitet og bevegelse ved NTNU. Følg gjerne meg, mine tidvis frekke innlegg og min aktive hverdag. Det er jeg som privatperson som har opprettet denne bloggen. Det jeg skriver her er mine meningen og har ikke noe som helst å gjøre med jobben min eller med mot samarbeid til mine samarbeidspartnere. Til distributører av FOREVER LIVING, jeg har allerede min egen kontakt på disse produktene!

Kategorier

Arkiv