Tips #21 - Få i gang forbrenningen ved å spise ananas!! (nevergiveupbyberit) hits

Tips #21 - Få i gang forbrenningen ved å spise ananas!!

Visste du at ananas har en rekke helsefrembringende effekter? Frukten har så mange helsebringende effekter "folk flest" ikke vet. I tillegg til å smake fantastisk vil man på sikt kunne få forbedret helse ved å implementere ananas i sitt daglige kosthold. Les hvorfor ananas kan være bra for nettop deg og din helse. 

Jeg har selv brukt ananas som hovedkilde til karbohydrater over en lengre periode og har merket noen av de helsemessige fordelene på kroppen. Jeg vil videre skrive litt om fordelene ved å spise ananas og om jeg har merket noe til de helsemessige effektene denne fantastiske frukten kan ha.


Denne fargen syns jeg smaker best! 

 

 

Ananas

Frukten ananas stammer fra Bromeliaceae familien (det vitenskapelige navnet på frukten.) Ananas er kalorifattig og inneholder enzymet bromelin og C-vitamin, som begge har en rekke helsemessige effekter. Ananas inneholder lite kalorier og har et ekstremt lavt fettinnhold.

 

Bromelin

Bromelin/bromelain er et enzym som er med på å bryte ned blant annet fett og proteiner. Det er også med på å nøytralilsere natrium og en del syrer i kroppen, noe jeg kommer tilbake til senere. Bromelin blir blant annet brukt til å mørne kjøtt og til å brygge øl. Det er spesielt stammen på ananasen (den harde delen i midten som man gjerne skjærer bort) som er fullspekket av dette enzymet. 

Videre kan bromelin virke antiinflamatorisk og har til en viss grad smertestillende egenskaper. Bromelain har vist seg å være effektiv for behandling av blåmerker, forstuinger og også til å redusere hevelse.

Disse to egenskapene til bromelin kan være med på å gjøre at  personer som sliter med sykdommer som for eksempel osteoporose(benskjørhet) eller reumatisme(leddgikt) får en mer smertefri hverdag. I tillegg kan det hjelpe til å korte ned helingsprosessen etter en operasjon både med tanke på den anti-innflammatoriske effekten samt at den kan redusere postoperativ hevelse. 

(Legg merke til at jeg skriver kan, ikke at det er bastant. Selv om akkurat dette fungerer for noen er det dessverre ikke sikkert at det fungerer for deg, men det kan være verdt et forsøk).


 

C-vitamin

Ananas gir kroppen god tilførsel av C-vitamin, som er en antioksidant som er med på å beskytte kroppen mot frie radikaler samt øke immunforsvaret. Vitaminet bidrar også til å bygge opp og reparere kroppslig vev samt at det kan fremme sårheling. Også C-vitamin hjelper kroppen å forbrenne fett og kolestrol og til å aborbere jern. I tillegg kan man ved å innta C-vitamin få forbedret oralhelse (i munnen). 

Du har sikkert hørt folk si "ta deg litt ekstra C-vitamin" om du forteller at du begyner å bli syk? C-vitamin kan være med på å senke eller ta bort forkjølelsessymptomer samt infeksjoner.

C-vitamin bygger opp kroppens naturlige kollagenlagre. Kollagen er blant annet hudens viktigste byggerstein og er det som gjør at huden holder seg elastisk. Når man blir eldre forminskes kroppens naturlige kollageninnhold, noe som gjør at huden blir mindre elastisk og man får rynker. 

Huden min er veldig glatt til tross for at jeg er så gammel som jeg er, det er mulig at ananas kan ha gjort at jeg har et høyere kollageninnhold enn andre på min alder, men dette har jeg ikke sjekket opp. Det kan like gjerne være genetisk eller skyldes andre årsaker. 

 

Renser kroppen

Mange bruker ananas for å rense kroppen på grunn av de to kommende punktene jeg skal skrive om, så det går an å bruke det som en "kick-starter" når man skal starte på en diett. Jeg liker å "holde kroppen ren" hele tiden så derfor spiser jeg minimum en halv fersk ananas hver dag. Noen ganger en hel eller til og med en og en halv. Jeg har vært så heldig å få en juspresse av elsklingen så dager jeg drikker ferskpresset ananas jus går det fort ned 1-1,5 ananas. 

 

Vanndrivende

Siden bromelain nøytraliserer natrium som er salt (noe som binder væske) vil man ved å spise ananas ikke holde på væske på samme måte. 

Ananasen består av ca. 87% vann man derfor være med på å øke det daglige væskeinntaket sitt ved å spise ananas. Det er "almennkjent" at vann fordriver vann. I tillegg er vann BRA for huden.

Jeg holder lite veske i kroppen om dagen, jeg er flink til å drikke vann også. Allikevel tror jeg at ananas inntaket mitt "har en finger med i spillet" siden jeg spiser relativt mye salt i kosten eller. Jeg har veldig ren hud og har sjelden kviser. 

 

 

Bedre fordøyelse

Siden bromelin enzymet er protein nedbrytende betyr det at det er enklere for tarmsystemet å fordøye mat som inneholder mye proteiner. Biff for eksempel er tungt fordøyelig, ved å spise ananas hjelper man kroppen i gang med å fordøye for eksempel det. Dette kan dermed gjøre at fordøyelsessystemet fungerer bedre.

I tillegg bør det nevenes at fordøyelsen holdes i gang når kroppen er hydrert, altså at man har nok væske i seg. 

 

Sliter du med feriemage?

Forsøk å spise en halv ananas hver dag når du er borte, det funker. Jeg har alltid slitt med treg mage når jeg har vært på ferie, og det har gjerne gått både 2-3 dager før jeg har kommet meg på do etter å ha ankommet en ny destinasjon. Etter at jeg startet å implementere ananas i mitt daglige kosthold har jeg gått på do som vanlig uansett hvor jeg har vært i verden. Og jeg reiser MYE! 

 

Øker fettforbrenningen

Frukten blir i noen tilfeller brukt til fedmebehandling da bromelin enzymet bryter ned fettvev i kroppen. Bromelin inneholder kalium som er med på å nøytralisere en del syrer man har i kroppen. Ved at disse syrerene nøytraliseres dreneres fettvev fra kroppen. Så man kan på mange måter si at ananas er med på å øke fettforbrenningen. 


På bildet over ser du næringsinnholdet på 100 gram med fersk ananas

 

Kort oppsummert kan ananas: 

 • Gjøre at man får bedre fordøyelse
 • Gjøre at man holder seg hydrert
 • Gjøre at man ikke holder væske
 • Virke smertestillende
 • Gjøre at man får i seg mer C-vitamin
 • Øke immunforsvaret
 • Hjelpe mot hevelser, forstuinger og blåmerker
 • Øke fettforbrenningen
 • Senke kolestolet i kroppen
 • Øke det naturlige kollagenet i kroppen
 • Gjør at man ser yngre ut lengre
 • Hjelpe kroppen å absorbere jern
 • Være med på å ygge opp og reparere kroppslig vev
 • Generelt gjøre at man får bedre helse
 • Ta bort forkjølelse
 • Forbedre den orale helsen

 

Hvordan skal ananasen se ut?

Det er flere farger på ananasen man får kjøpt i butikkene, alt fra grønn, grønn-gul, brun-gul til brun. Det er ingen av fargene som er feil så lenge frukten ser "frisk ut" og ikke har noen myke partier, flekker eller tegn til at den er råtten.

Hvilken farge man velger kommer litt an på hvilken smak og konsistens man liker. Jeg liker den grønngule best. Du må nesten smake deg fram og finne ut hva du selv liker best. 

Er den helt grønn er den ganske hard i konsistensen og veldig sur.

Den grønn-gule varianten er litt mykere, men gir fortsatt god tyggemotstand og den er bittelitt søtere med fortsatt ganske syrlig.

Når man begynner å bevege seg mot gul-brun og brun er søtere og mykere. Disse to har ikke jeg så mye erfaring med da jeg personlig ikke er så glad i frukt som er alt for søt. 

 

 

 

MÅ IKKE VARMES OPP!!

Bromelin enzymet blir ødelagt om det varmes opp derfor vil ikke ananas ha den samme effekten om man bruker den i for eksempel gryteretter, på pizza, i kaker eller slenger den på grillen.

Hermetisk ananas har eller ikke den samme effekten. Det er enklere å spise en boks med ferdig skrellet ananas, men det gir dessverre ikke den samme effekten. 

Den skal spises fersk(rå, ubehandlet), det er jo også da den smaker best etter min mening! 

 

Håper du fikk noe ut av dette!! 

Legg gjerne igjen en kommentar eller del innlegget hvis du syns det var nyttig! 

 

 

Ha en fin dag videre <3 

XOXO 

#mat #kosthold #helse #ananas #trening #diett #fitness #blogg #treningsblogg 

 

 

 

 

 

 

Informasjonen er hentet fra diverse artikler samt www.snl.no. Bildene er lånt fra google.

  Følg meg gjerne på instagram:
  @nevergiveupbyb

  @nevergiveupbyb

   

     Image and video hosting by TinyPic • 24.02.2016 kl.10:03 i Kosthold
 • Én kommentar

 •  Én kommentar

Trill

26.06.2017 kl.14:52

Kjempelurt 😊

Elsker ananas, litt usikker på om den har kryssallergi med mine allergier, men schit au 😄

Skriv en ny kommentar

nevergiveupbyb

nevergiveupbyb

36, Oslo

Jeg er over gjennomsnittet interessert i trening og lever en sunn livsstil med fokus på kosthold. Jeg er bestemt og har meninger som ikke alltid er helt politisk korrekte, som jeg kan finne på å dele enten fordi jeg ønsker å få det ut eller fordi jeg ønsker å skape debatt rundt noe. Noen vil reagere , noen vil føle seg truffet (kanskje berettiget, kanskje ikke og andre vil være endog. Slik vil det alltid være! Jeg har en fantastisk sønn på snart ni år som bor store deler av tiden med meg. Jeg har en mann som alltid er der for meg og som støtter meg i mine mange tidvis sprø innfall, noe jeg setter utrolig pris på! Takk Frode, du er SUPER! Jeg er personlig trener, kostholdsveileder og instruktør. Deg har lang fartstid i bransjen og har gjennom årenes løp tilegnet meg mye kunnskap. Jeg deler den gjerne, men det er kanskje ikke alltid du får høre det DU ønsker! I tillegg til det overstående holder jeg på med en mastegrad i aktivitet og bevegelse ved NTNU. Følg gjerne meg, mine tidvis frekke innlegg og min aktive hverdag. Det er jeg som privatperson som har opprettet denne bloggen. Det jeg skriver her er mine meningen og har ikke noe som helst å gjøre med jobben min eller med mot samarbeid til mine samarbeidspartnere. Til distributører av FOREVER LIVING, jeg har allerede min egen kontakt på disse produktene!

Kategorier

Arkiv